Her ne kadar günümüzde sebze ve meyvelerimiz sırasını karıştırdıysa da ,mevsiminde tüketmek gerek tüm sebze ve meyvelerimizi.Tam mevsimi diyorum bol sulu C vitamin deposu portakal tüketmenin.Bu gün aklıma portakal reçeli geldi.Hem portakal reçelini, reçel olarak hemde pasta ve kurabiyelerimizi süslemek için harika bir fikir.Hep beraber portakal reçeli yapalım ..Şimdiden kolay gelsin..:)
Portakal Reçeli İçin Malzemeler:
- 8-9 adet portakal
- 4 çorba kasesi şeker
- Yarım limon suyu
- Su
Portakalları alacalı şekilde soyuyoruz. Çıkan kabukların bir miktarını ayırıyoruz. Kabukları yarım soyulmuş portakalları üstlerini geçecek kadar su ile haşlıyoruz.Daha önce ayırdığımız portakal kabuklarının içinde ki beyazlarını temizliyoruz ve küçük parçalar halinde doğruyoruz. Onları da yumuşayıncaya kadar ayrı bir yerde haşlıyoruz. Haşladığımız portakalların iç kısımlarını küp küp şeklinde doğruyoruz. 4 çorba kasesi portakal içi elde ediliyor.
Haşladığımız portakal ve kabuklarının üzerine 4 çorba kasesi şeker ilave edelim.. Su ilave etmeden kaynamak üzere ateşe kabımızı koyalım. 10-15 dakika kaynadıktan sonra yarım limon suyunu ilave edelim.. Limon suyu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıyoruz. Kıvamına gelen reçeli ocaktan alıyoruz. Reçelimizin çok koyulaşmasına izin vermeyin çünkü reçel durdukça koyulaşacaktır.İsteğinize göre portakal reçelimize karanfilde ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder